Seuran esittely

Seuran historiikkiä

Rovaniemellä 1932 perustettiin ja rekisteröitiin Työväen Voimistelu- & urheiluseura Lappi ry -niminen seura.Seura liittyi samana vuonna TUL: liittoon. Seura tunnettiin parhaiten Rovaniemen Lappi -nimellä. Lyhenteenä käytettiin RoLa-nimeä, jona se on tänä päivänäkin. Lajeina oli alussa voimistelu, hiihto, paini ja yleisurheilu, joita voitiin jotenkin harrastaa senaikaisissa olosuhteissa. Seura on ns. yleisseura, jossa 70 vuoden aikana on ollut ohjelmissaan 22 eri lajia, joista 8 lajissa on saavutettu Suomen mestaruuksia ja muita mitalisijoja.

Nykypäivää

Tämän päivän painopiste on nuorissa ja lajeina hiihto ja yleisurheilu, johon kuuluu hiihto ja yleisurheilukoulut sekä lasten liikuntaleikkikoulu.  Veteraaniurheilussa olemme hiihto ja yleisurheilussa MM-tasoa. Suunnistusta harrastetaan muutaman henkilön toimesta sekä painonnostoa veteraanisarjoissa..

Toimitilat

Seuran, hallinnon ja jaostojen kokous ja kurssitilat sijaitsevat Lapinkatu 2. Seuralla on toimisto, jossa ei ole vakituista henkilöstöä. Toimistossa on tieto- ja kopiokone sekä muuta toiminnassa tarvittavaa monipuolista välineistöä. Toimitiloissa on jumppa- ja kuntotilat välineineen. Tämän lisäksi harjoittelemme Lapin Urheiluopistolla ja muissa kaupungin liikuntapaikoissa.

Jaostot

Seurassa toimiin tällä hetkellä neljä jaostoa, joista aktiivisimmat ovat yleisurheilu ja hiihto!