Hiihto

TERVETULOA ROLAN HIIHTOKOULUUN !

Hiihtokouluun liittyvät yhteydenotot:

Ville Hallikainen (hiihtojaoston puh.johtaja) puh.040-7051 584 ville.hallikainen@luke.fi

Liisa Hallikainen (hiihtojaoston sihteeri) puh.040-7786 239 liisa.m.hallikainen@gmail.com

Anna-Liisa Haahti (hiihtokoulun vetäjä) puh. 040-8354 501 alhaahti@gmail.com

Anu Mäkinen (hiihtokoulun vetäjä) puh.040-7314 617 anumk.makinen@gmail.com

KOHDERYHMÄ

Kohtuulliset hiihtotaidot omaavat aikuiset ja koululaiset, joilla on tarve kehittää hiihtotaitoaan sekä halu oppia nauttimaan hiihtämisestä ja monipuolisesta kestävyysliikunnasta.

Seurassamme on vain kaksi hiihtokouluohjaajaa, joten harjoittelemme kaikki samassa hiihtokouluryhmässä.

TAVOITTEET

- opettaa vapaan ja perinteisen hiihtotekniikat sujuviksi

- järjestää innostavia ja opettavaisia hiihtokoulutuokioita

- tarjota urheilullisia elämyksiä monipuolisen hiihtokoulutoiminnan merkeissä mukaanlukien retket, leirit ja uusiin treeni-/urheilumuotoihin tutustumiset

- tehdä hiihdosta ja urheilusta elämäntapa - pääpainopisteemme ei ole niinkään kilpa- ja huippu-urheiluun tähtäävässä toiminnassa (kannustamme ja rohkaisemme niitäkin, jotka haluavat myös kilpailla)

- luoda mukava ja innostava yhteishenki hiihtokoululaisten kesken

HIIHTOKOULUTOIMINTA

Hiihtokoulu pyörii ympäri vuoden, pidämme taukoa toiminnasta ainoastaan touko- ja heinäkuun sekä koululaisten lomien ajan.

Talvisin hiihdämme monipuolisesti. Aloitamme heti Ounasvaaran ensilumenladun avauduttua loka-marraskuun vaihteessa ja hiihtelemme keväthangille asti toukokuun alkuun.

Alkutalvesta keskitymme hiihtotekniikkaan ja sitä tukevaan harjoitteluun. Sydäntalvella sovellamme opittua monipuolisilla harjoituksilla. Kevään korvalla pidämme hauskaa hiihdon parissa ja hiihtelemme/retkeilemme keväthangilla niin pitkään kuin lunta riittää Rovaniemellä. Kerran pari talvessa vaihtelun vuoksi olemme käyneet myös mm. potkuttelemassa kicksparkeilla.

Olemme kulkeneet vuosittain yhdessä myös Lapin piirin alueella järjestetyissä pidempien matkojen hiihtotapahtumissa ja hiihtokilpailuissa. "Varttuneempi väki" on osallistunut myös mm. veteraanien arvokilpailuihin.

Kesäisin ja syksyisin liikumme mahdollisimman monipuolisesti tutustuen erilaisiin urheilulajeihin. Jalkalenkkien ohella olemme käyneet mm. sauvarinteessä koiravetoisesti ja ilman koiravetoa, rullahiihtämässä, potkupyöräilemässä, maastopyöräilemässä, harjoittelemassa yleisurheilukentällä, melomassa, suunnistamassa, pelaamassa sulkapalloa ja uimahallissa (uinti/vesijuoksu/vesijumppa) ynnä muuta mukavaa. Syyskuun puolivälissä olemme leireilleet pidennetyn viikonlopun ajan Rokualla ja tehneet päivän vaellusretken Rovaniemen lähimaastoissa.

Harjoituksia on joka toinen tiistai (parittomina kalenteriviikkoina) klo 18 alkaen. Viikottaiset harjoittelupaikat ja harjoittelutavat ilmoitetaan hiihtokoululaisille yhteisen whatsapp-kanavan kautta, jonka jäseneksi pääsee hiihtokoulumaksun maksettuaan. Jos haluat tulla tutustumaan toimintaamme jo ennen jäseneksi liittymistä, ota yhteyttä hiihtokouluvastaaviimme Anna-Liisaan tai Anuun.

HIIHTOJAOSTON MAKSUT JÄSENILLE JA HIIHTOKOULULAISILLE

ikäryhmä

Lisenssi/skipassi

Lisenssi/skipassi-
maksu, sisältää vakuutuksen

1) Hiihto-
koulu

Seuran jäsenmaksu

2) Hiihto-lehden
kanssa yht.

Alle 18 v.

Skipassi

18-80 v.

Skipassi 3)

13-18 v.

B1-lisenssi

60 € (vakuutusosuus 13 €)

19-34 v.

A-lisenssi

101 € (vakuutusosuus 32 €)

35 v. ja yli

C-lisenssi

85 € (vakuutusosuus 32 €)

1) Hiihtokoulumaksu vain kouluun osallistuvilta.

2) Hiihtolehden tilaus on vapaaehtoinen.

3) Skipassi on aikuisille hiihtokoululaisille vapaaehtoinen, jos on muu voimassaoleva tapaturmavakuutus.

Skipassien ja lisenssien maksut ovat kauden 2017-2018 hintojen mukaiset ja voivat muuttua Hiihtoliiton verkkosivuilla ilmoitettujen hintojen mukaan. Samoin Hiihto-lehden hinta voi muuttua Hiihtoliiton verkkosivuilla ilmoitetun hinnan mukaan. Skipassimaksut ja lisenssien maksut maksetaan tilille Rovaniemen Lappi / hiihtojaosto FI43 1134 3000 1422 25.

Skipassi- ja lisenssitilaukset hoitaa Anna-Liisa Haahti. Ilmoita sähköpostitse yhteystietosi+sotu ja haluamasi lisenssi tai skipassi (alhaahti@gmail.com). Ilman vakuutusta lisenssin haluavalla tulee ilmoittaa myös vakuutusnumero ja vakuutusyhtiö.