Hiihto

TERVETULOA ROLAN HIIHTOKOULUUN !

Hiihtokouluun liittyvät yhteydenotot:

Ville Hallikainen (hiihtojaoston puh.johtaja) puh.040-7051584 ville.hallikainen@luke.fi

Liisa Hallikainen (hiihtojaoston sihteeri) puh.040-7786239 liisa.m.hallikainen@gmail.com

Anna-Liisa Haahti (hiihtokoulun vetäjä) puh. 040-8354501 alhaahti@gmail.com

Anu Mäkinen (hiihtokoulun vetäjä) puh.040-7314617 anu.makinen@pp2.inet.fi

KOHDERYHMÄ

Kohtuulliset hiihtotaidot omaavat koululaiset ja aikuiset, joilla on tarve kehittää hiihtotaitoaan sekä halu oppia nauttimaan hiihtämisestä.

Huom! Seurassamme on vain kaksi hiihtokouluohjaajaa, joten harjoittelemme kaikki samassa hiihtokouluryhmässä.

TAVOITTEET

- opettaa vapaan ja perinteisen hiihtotekniikat sujuviksi

- järjestää innostavia ja opettavaisia hiihtokoulutuokioita

- tarjota urheilullisia elämyksiä monipuolisen hiihtokoulutoiminnan merkeissä mukaanlukien retket, leirit ja uusiin treeni-/urheilumuotoihin tutustumiset

- tehdä hiihdosta ja urheilusta elämäntapa - pääpainopisteemme ei ole niinkään kilpa- ja huippu-urheiluun tähtäävässä toiminnassa (kannustamme ja rohkaisemme niitä, jotka haluavat myös kilpailla)

- luoda mukava ja innostava yhteishenki hiihtokoululaisten kesken

HIIHTOKOULUTOIMINTA

Hiihtokoulu pyörii ympäri vuoden, pidämme taukoa toiminnasta ainoastaan touko- ja heinäkuun sekä koululaisten lomien ajan.

Talvisin hiihdämme monipuolisesti. Aloitamme heti Ounasvaaran ensilumenladun avauduttua loka-marraskuun vaihteessa ja hiihtelemme keväthangille asti toukokuun alkuun.

Harjoitukset pidetään tiistaisin klo 18 alkaen. Viikottaiset harjoittelupaikat ja harjoittelutavat ilmoitetaan hiihtokoululaisille yhteisen some-kanavan kautta.

Alkutalvesta keskitymme hiihtotekniikkaan ja sitä tukevaan harjoitteluun. Sydäntalvella sovellamme opittua monipuolisilla harjoituksilla. Kevään korvalla pidämme hauskaa hiihdon parissa ja hiihtelemme/retkeilemme keväthangilla niin pitkään kuin lunta riittää Rovaniemellä. Kerran pari talvessa vaihtelun vuoksi olemme käyneet myös mm. luistelemassa/retkiluistelemassa ja potkuttelemassa kicksparkeilla. Uskaliaimmat ovat päässeet kokeilemaan myös koirahiihtoa.

Olemme kulkeneet vuosittain yhdessä myös Lapin piirin alueella järjestetyissä hiihtokilpailuissa ja "varttuneempi väki" on osallistunut mm. veteraanien arvokilpailuihin.

Kesäisin ja syksyisin harjoittelemme kerran viikossa mahdollisimman monipuolisesti tutustuen erilaisiin urheilulajeihin. Jalkalenkkien ohella olemme käyneet mm. melomassa, potkupyöräilemässä, maastopyöräilemässä, harjoittelemassa yleisurheilukentällä, suunnistamassa, sauvarinteessä koiravetoisesti ja ilman koiravetoa, pelaamassa sulkapalloa ja uimahallissa (uinti/vesijuoksu/vesijumppa) ynnä muuta mukavaa. Syyskuun puolivälissä olemme leireilleet pidennetyn viikonlopun ajan Rokualla ja tehneet päivän vaellusretken Rovaniemen lähimaastoissa.

HIIHTOJAOSTON MAKSUT JÄSENILLE JA HIIHTOKOULULAISILLE

ikäryhmä

Lisenssi/skipassi

Lisenssi/skipassi-
maksu, sisältää vakuutuksen

Hiihto-
koulu 1)

Seuran jäsenmaksu

Hiihtolehti 2)

Alle 18

Skipassi

18 -80

Skipassi 3)

B-lisenssi

A-lisenssi

35 ja yli

C-lisenssi

35 ja yli

C-lisenssi

53 (ilman vakuutusta)

1) Hiihtokoulumaksu vain kouluun osallistuvilta.

2) Hiihtolehden tilaus on vapaaehtoinen.

3) Skipassi on aikuisille hiihtokoululaisille vapaaehtoinen, jos on muu voimassaoleva tapaturmavakuutus.

Skipassien ja lisenssien maksut ovat kauden 2016-2017 hintojen mukaiset ja voivat muuttua Hiihtoliiton verkkosivuilla ilmoitettujen hintojen mukaan. Samoin Hiihto-lehden hinta voi muuttua Hiihtoliiton verkkosivuilla ilmoitetun hinnan mukaan. Skipassimaksut ja lisenssien maksut maksetaan tilille Rovaniemen Lappi / hiihtojaosto FI43 1134 3000 1422 25.

Skipassi- ja lisenssitilaukset hoitaa Anna-Liisa Haahti. Ilmoita sähköpostitse yhteystietosi+sotu ja haluamasi lisenssi tai skipassi (alhaahti@gmail.com). Ilman vakuutusta lisenssin haluavalla tulee ilmoittaa myös vakuutusnumero ja vakuutusyhtiö.